fredag 6 september 2013

Vare sig pengar eller fattigdom skänker glädje

Det finns ett talesätt att lycka inte går att köpa för pengar. Å andra sidan har jag lagt märke till att fattigdom inte heller gör det. Men det är ändå uppenbart att pengar inte är vägen till lycka.

Om tanken på att uppnå en viss sak skänker lycka, betyder det då att det är ett lämpligt mål att försöka nå eller förverkliga? Och hur håller man kvar lyckokänslan när det tar mycket tid och energi att nå fram till målet?

Det verkar ofta som om det finns en uppförsbacke före ett mål, sedan en kort platå av jämn mark och därefter nästan genast en jobbig klättring upp till nästa mål.

Hur lyckas man behålla glädjen under allt klättrande mot målen, så att det inte blir den där ständiga kampen och sedan: "Wow, jag lyckades!" Sedan kämpa, kämpa, kämpa - "Åh, nu lyckades jag igen!"?

Pengar är inte vägen till lycka, och det är inte fattigdom heller, som du mycket riktigt har förstått.

Det är oerhört viktigt att du kommer ihåg att det är fel väg att gå när du utför någon som helst handling i syfte att uppnå lycka. Använd istället din förmåga att fokusera tankarna och orden mot saker och ting som får dig att känna dig ständigt bättre till mods.

När du avsiktligt har uppnått ett tillstånd av lycka kommer du inte bara att inspireras till underbara handlingar, utan underbara resultat måste också bli följden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar